Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine har inte synts till på veckor – anledningen bakom frånvaron

07 aug, 2024, 07:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Prinsessan Madeleine.
Var håller prinsessan Madeleine hur? Foto: TT.
Det har gått ett tag sedan vi såg prinsessan Madeleine – var håller hon hus?
Annons
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Det blev ett kärt återseende när prinsessan Madeleine och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne landade på Arlanda flygplats i Stockholm i början av sommaren.

Flytten hem till Sverige var ett faktum och några veckor senare anslöt maken och pappa Chris O'Neill.

Nu har det gått över två veckor sedan vi sist såg Madeleine – var kan hon hålla hus?

Lyser med sin frånvaro

Sedan hemkomsten har Madeleine och familjen hunnit med mycket. De har främst njutit av semestern på kungafamiljens egen sommarö Öland.

Sommaren blev en tid fylld av musik – då kungafamiljen har synts till på flertalet konserter i sommar.

Hela familjen samlades för att se Molly Sandén inta scenen i Borgholms slottsruin den 18: juli. Nästan hela – Chris O'Neill saknades i sin frånvaro.

Prinsessan Madeleine.
Prinsessan Madeleine njöt av Molly Sandéns konsert i Borgholm tillsammans med sina syskon och barn. Så mysigt! Foto: Mikael Fritzon/TT

Kanske faller Sandéns poplåtar inte Chris i smaken men hans frånvaro väckte frågetecken. Har han rest tillbaka till USA?

Annons

En fråga hovets informationschef Margareta Thorgren kunde dementera.

– Nej, de har sommarsemester, svarade Thorgren när Svensk Damtidning frågade om Chris rest tillbaka.

Vi har dock sett mindre av prinsessan Madeleine än när det kommer till de övriga medlemmarna i kungafamiljen i sommar. Något som kan ha sina förklaringar.

Prinsessan Madeleines höst i Sverige

Prinsessan Madeleine har länge levt ett väldigt privat liv. I Florida levde hon och familjen ett liv långt bort från nyfikna blickar. Något som kanske färgat prinsessans sommar i Sverige.

– Familjen har privat semester i Sverige. Och när det är privat så kommenterar vi inte var dem är, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare berättat för Svensk Damtidning.

Annons

Nu börjar sommaren sakta men säkert lida mot sitt slut. Något som kan innebära skolstart för många – i alla fall när det kommer till prinsessan Madeleines barn.

I höst ska de för första gången gå i skola i Sverige. Vilken skola det blir återstår fortfarande att se. Kanske får de kusinerna prinsessan Estelle och prins Oscar som skolkamrater på Campus Manilla ute på Djurgården i Stockholm?

Prinsessan Madeleine.
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia brinner för barnens rätt i samhället. Foto: Pontus Höök / TT

Vad prinsessan Madeleine kommer ta för sig i höst står också inte helt klart. Vi vet sedan tidigare att hon har ett stort engagemang när det kommer till barns rätt i samhället.

Sedan 2021 är hon vice hedersordförande i Childhood Foundation – stiftelsen drottning Silvia startade upp år 1999. Stiftelsen har som uppdrag att stärka skyddet och minska riskerna för att barn ska utsättas för sexuella övergrepp.

Annons

Mycket av det prinsessan Madeleine gör syns däremot inte i den kungliga kalendern.

– Prinsessan Madeleine och det hon arbetar med är inget som vi skriver i den kungliga kalendern, så därför kan jag inte kommentera det, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare berättat för Svensk Damtidning.

– Många arbetsuppgifter, exempel inom stiftelser är inte officiella uppdrag men är nog så viktiga att sätta ljus på, dessa kommuniceras ofta i stiftelsernas egna kanaler och i prinsparets och prinsessan Madeleine egna sociala medier, berättar Thorgren.

Det återstår alltså att se var vi kommer kunna se prinsessan Madeleine i höst – tills dess önskar vi henne och familjen en härlig semester!

Foto: TT.

Annons