Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine har nåtts av bilder hon inte vill se – nu markerar hon tydligt

08 sep, 2024, 19:00
Prinsessan Madeleine har fått nog. Här är hennes nya beslut.
Annons

Det var för drygt tio år sedan som prinsessan Madeleine packade sina väskor och lämnade Sverige. Sedan dess har hon och maken Chris levt i London, New York och Florida, och de tre barnen har aldrig gått i svensk skola.

Men Madeleine har fått nog. Här blir hennes markering så tydlig.

Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Prinsessan Madeleine agerar efter ensamma tiden

Livet utomlands har passat Madeleine och Chris bra. Hon har njutit av lyxvillan i Pinecrest, kunnat jobba med Childhood, och har sluppit den ständiga påpassningen hon är van vid i Sverige.

Annons

Men det har kommit med ett pris – ett avstånd på 800 mil, och en tidsskillnad på 6 timmar till familj och vänner hemma i Stockholm.

Ja, här har ju livet rullat på som vanligt för kungafamiljen och det lojala tjejgänget. Nya bebisar har kommit till världen och födelsedagar har firats, och Madeleine har tvingats se på från tvärs över Atlanten.

Visst funkade det med FaceTime-samtal och de regelbundna resorna hem över jul, men till slut fick hon nog.

– Madeleine har helt enkelt tröttnat .Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljoners villa utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm, har Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall sagt.

– Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen.

Prinsessan Madeleine agerar efter tuffa bilderna

Trots att Madeleine bara bott i Stockholm sedan sommaren, är det redan tydligt hur hennes tillvaro förändrats tack vare flytten hem.

Annons

Nästa vecka är det dags för riksmötets högtidliga öppnande, ett tillfälle när hela kungafamiljen samlas under en hel dag.

Talman Andreas Norlén, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia på entrétrappan vid Riksplan vid riksmötets öppnande i riksdagen
I fjol lyste Madeleine med sin frånvaro. Pontus Lundahl/TT

De senaste åren har Madeleine missat denna dag. Avståndet har varit för långt, och hon har istället nåtts av bilder på hela familjen medan hon själv sitter borta i Florida. Bilder som såklart stärkt hennes hemlängtan, och gjort avståndet ännu mer påtagligt.

Men nu är hon äntligen återförenad med sin älskade familj – och när riksmötet öppnas i år är både hon, och Chris O'Neill på plats.

Madeleine ihop med Carl Philip och Sofia under riksmötets öppnande 2016.
Madeleine ihop med Carl Philip och Sofia under riksmötets öppnande 2016. Robert Eklund

Foto: TT

Annons