Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine i ny intervju om de egna barnen: "Jag försöker skydda dem"

29 sep, 2016, 13:00
AvJohanna Lejon
I samband med besöket i New York häromveckan gav prinsessan Madeleine en intervju till amerikanska tidningen People.
Annons
MadeleineStella

I intervjun talar prinsessan Madeleine om sitt val att vara engagerad i World Childhood Foundation och jobba för utsatta barn. Hon berättar, precis som hon gjort tidigare, vad som fick henne att ta steget och gå i mamma Silvias fotspår. Inspirationen kom från de historier hennes mor berättade efter att hon kommit hem från sina resor.

– När hon reste i sitt arbete, träffade hon många barn i svåra situationer. Hon berättade alltid om dessa barn när jag var ung och det påverkade mig mycket. Jag kände att jag ville göra något. Jag kände att jag ville hjälpa, och hjälpa henne, berättar Madeleine.

För People berättar Madeleine att det påverkat henne, i arbetet med Childhood, att själv bli mor.

– När du har egna barn, förstår och inser du hur sårbara barn. Jag försöker skydda dem varje dag och jag vill skapa en stabil omgivning för dem. Det finns så många barn där ute som inte har föräldrar, som bor på gatan – vi måste hjälpa alla barn där ute.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons