Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine nära katastrof utanför kyrkan – här fastnar allt på bild: "Inte räknat med"

10 sep, 2024, 10:58
Oj då!
Annons

Idag är det dags för riksmötets öppnande, och givetvis är hela kungafamiljen på plats. Dagen inleddes med en högtidlig gudstjänst i Storkyrkan, och då fick vi oss vår första glimt av kungligheterna!

Och då råkade Madeleine nästan ut för en olycklig situation – allt fastnade på bild.

Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!Brand logo
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!

Prinsessan Madeleines klädknipa under riksmötets öppnande

Klädkoden för de kungliga damerna är enligt gammal tradition svartvitt. I år undvek vi klädkrockar – stylisternas plan gick i lås!

Annons

Prinsessan Madeleine, som missat de senaste åren på grund av avståndet, var strålande vacker i en böljande svart kjol och vit blus. Ovantill bar hon en svart tweedjacka för att skydda sig från kylan. Ja, det var ju en mulen och kall tisdagsmorgon som Stockholm bjöd på.

Och blåsig! När Madeleine skulle göra entre i kyrkan fick hon själv hålla ned sin kjol, som höll på flyga upp i vinden. Att det skulle bli såhär blåsigt hade nog inte Madeleines stylist räknat med – men hon är ju ett riktigt proffs, och var snabb på att värja situationen och undvika katastrof.

Kolla den kungliga handen – smidig som få undviker Madeleine en olycklig situation. Pontus Lundahl/TT

Foto: TT

Annons