Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine och Chris på galamiddag i Wilmington

12 maj, 2013, 11:44
author
Annons

Prinsessan Madeleines fästman, Chris O’Neill, debuterade som representant för Sverige tillsammans med svärföräldrarna – i det som en gång var Nya Sverige – på lördagskvällen.

Annons

I röd svepande klänning med spetsliv svischade prinsessan Madeleine och hennes fästman Chris O’Neill upp på eventlokalens scen i staden Wilmington.

Joe Biden

Intill satt Wilmingtonsonen tillika vicepresidenten av USA, Joe Biden som i sitt fantastiska tal hyllade hela vår kungliga familj.

– Silvia är en enastående kvinna.

Höll tal

– När hon fick frågan av en reporter om hon inte var rädd för att lägga sig i andra länders politik svarade drottningen: “Om jag kan hjälpa barn kommer jag alltid lägga mig i”, berättade vicepresidenten för gästerna och fortsatte:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vänskap fördubblar glädje och halverar sorg. Eders majestäter, jag är glad att ha er som vänner. Jag vill även gratulera prinsessan Madeleine till förlovningen med en amerikansk man. Jag ser stora leende i deras ansikten när jag tittar på dem.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill under galakvällen i Wilmington.

Men dagen hade tagit sina första strosande steg många timmar tidigare.

Annons

I den minililla staden Chester var luften extremt fuktig när kungaparet och det finska parlamentets talesman med fru anlände för en ceremoni vid det finska monumentet.

Kungaparet åt lunch med statens guvernör innan ceremonierna fortsatte. Det var 375 år sedan skeppet Kalmar Nyckel anlände till Wilmington med den första lasten svenskar och finländare.

Annons

Självklart skulle även kungaparet få provåka det gigantiska skeppet för att därefter mötas upp av den vänliga indianstammen Leni Lenapi-indianderna, precis som våra förfäder gjorde bara några hundra år tidigare.

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures

[smooth=id: 862; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Annons