Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine och Sofia - tvillinglook i svart-vitt

15 sep, 2015, 12:47
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
sofia-madeleine-ao

Svägerskor och look-a-likes! Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia anlände till Riksmötet i liknande vita dräktjackor.

Riksmötets öppnande är en av de tyngsta punkterna i kungafamiljens kalender. Alla förväntas närvara och prinsessan Madeleine som numera bor i London är i Stockholm över dagen för att göra prinsess-tjänst.

kungaparet-ao

Vid 12:30 anlände kungafamiljen till Storkyrkan för den inledande gudstjänsten. Kungaparet var först att anlända och därefter kom kronprinsessparet med stora leenden på läpparna, trots regnet som öste ner.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
madeleine-sofia-victoria-ao

Därefter kom prins Carl Philip och Sofia samt prinsessan Madeleine. Madeleine och Sofia bar snarlika vita dräktjackor med svarta passpoaler. Det enda som skilde dem åt var prinsessan Madeleines dramatiska hatt.

madeleine-ao

Prinsessan Madeleine med sin hatt.

Annons
victoria-daniel-ao

Under gudstjänsten i Storkyrkan höll bland annat författaren Göran Rosenberg tal och i synnerhet kronprinsessan och prins Daniel såg ut att drabbas av stundens allvar.

sofia-madeleine-ao

På grund av prinsessan Leonore och baby Nicolas kommer prinsessan Madeleine att resa tillbaka till London redan ikväll och hon missar därför den avslutande konserten. Chris O’Neill är inte med under Riksmötet eftersom han har förhinder.

Annons
victoria-daniel-ao

Riksmötet är dock ingenting man skolkar ifrån utan anledning. Kungen som är statschef kommer lite senare under dagen i kammaren att öppna riksdagens arbetet för 2015-2016.

sofia-carl-philip-ao

Prinsessan Sofia med sin prins Carl Philip samt prinsessan Madeleine i bakgrunden.

Annons
sofia-madeleine-carl-p-ste

Två prinsessor på väg in i kyrkan.

sofia-ste

Prinsessan Sofia i närbild.

Av Liv Sander

Foto: All Over Press , Stella Pictures, IBL

Annons