Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine om sitt hästintresse: "Betytt mycket för mig"

24 aug, 2017, 12:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Prinsessan berättar själv.
Annons

I måndags var prinsessan Madeleine i Göteborg för att inviga Europamästerskapen i ridsport. Hon gjorde entré på Ullevi i en av hovstallets egna vagnar och var verkligen i sitt esse! 

– Det är väldigt roligt att vara här i Göteborg och att mästerskapet är i Sverige. Jag har själv hållit på med ridsport så länge jag kan minnas. Den har betytt mycket för mig, precis som den gör för väldigt många, sa Madeleine till Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det kungliga uppdraget passade henne som handen i handsken. Madeleine har ju gammal hästjej och hon tycker att det är roligt att ridsporten får ta alltmer plats.

– Det är Sveriges näst största ungdomsidrott, så det här är ett mästerskap som många unga tjejer och killar kommer att följa, säger prinsessan och berättar vidare att ridsporten är en av de största sporterna för personer med funktionsnedsättning och att dessa ryttare är viktiga förebilder för många.

Madeleine på ridsports EM i Göteborg.

Läs också:

Det här bar Madeleine under ridsports EM i Göteborg
Madeleine: “Man får fötterna nere på jorden som hästtjej”

Foto: IBL

Annons