Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine visar upp otroliga gåvan – är värd flera miljoner

17 okt, 2024, 19:00
Prinsessan Madeleine
TT
Prinsessan Madeleine visar upp den otroliga gåvan!
Annons

Prinsessan Madeleine är van vid att röra sig i sammanhang där miljonerna cirkulerar. När Childhood Foundation ska arrangera sin stora 25-årsgala i november kommer det dyraste biljettpaketet att ligga på en miljon kronor. Allt för att Childhood ska kunna samla in så många pengar som möjligt för sitt viktiga arbete: att skydda utsatta barn.

Så mycket apanage får prinsessan MadeleineBrand logo
Så mycket apanage får prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine visar upp otroliga gåvan

Och Madeleine arbetar outtröttligt för att få in mer och mer kapital till Childhood. Hon har nyligen varit hos två tunga företag, Stena Fastigheter och Volvo Cars, för att få dem att skänka pengar som i slutändan ska gynna barnen.

Madeleine skriver själv om det på Instagram.

– Tillsammans med våra partners har Childhood investerat över 130 miljoner USD i mer än 2 000 projekt i 21 länder för att skydda barn mot sexuella övergrepp. Med modiga och engagerade partners som Stena Fastigheter och Volvo Car Sverige i ryggen, kan vi fortsätta vårt arbete för att skydda de mest utsatta, skriver Madeleine.

Annons

130 miljoner kronor är en otrolig gåva till världens barn! Men Madeleine är inte nöjd där.

– Vi har kommit långt men vi behöver bli fler! Därför är vi tacksamma över möjligheten att lyfta fram hur Childhood arbetar för att skydda barn och ge dem en trygg uppväxt – fri från sexuella övergrepp, skriver hon.

Prinsessan Madeleine: "Mycket för henne"

Under hösten har Madeleine tagit ett större ansvar för Childhood, som i grunden är drottning Silvias hjärtebarn. Bland annat ska Madeleine resa ensam till New York i november för den stora galan, vilket Svensk Dam rapporterat om tidigare.

– Jag vill gärna hjälpa till och hoppa in på ett bättre satt, så att hon slipper alla krävande resor, har Madeleine sagt till författaren Ingrid Thörnqvist.

– Det är mycket för henne. Det är bara att erkänna att jag borde hjälpa till mer och stötta mamma i det här. Hon har många tyngder på sina axlar.

Annons