Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleines ändring med Chris – i sista stund: ”Privata skäl”

23 okt, 2024, 16:44
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
Nu kommer nya uppgifter om kungafamiljens resa till Brasilien fram och prinsessan Madeleines snabba blixtbeslut!
Annons
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i SverigeBrand logo
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige

Prinsessan Madeleine och familjen stannar i Sverige över höstlovet medans resten av den svenska kungafamiljen reser till Brasilien.

Från och med fredag kommer hon vikariera för kungen som tillfällig riksföreståndare.

Nu bekräftar hovet att planerna ska ha ändrats i sista sekund – och att tanken från början var att Madeleine skulle följa med, något Expressen var först med att rapportera.

"Privata skäl"

I början av veckan kom nyheten att prinsessan Madeleine kommer hoppa in som tillfällig riksföreståndare från och med fredag när kung Carl Gustaf kommer att befinna sig i Brasilien.

Annons

Kungen får sällskap på resan av drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Carl-Philip, vilket gör att uppdraget faller på Madeleine.

Prinsessan Madeleine hoppar in för kungen som tillfällig riksföreståndare. Foto: Claudio Bresciani/TT

Men nu kommer nya uppgifter om resan fram och det faktum att prinsessan Madeleine i sista stund ska ha valt att inte följa med.

– Det stämmer att planerna ändrades, prinsessan Madeleine med familj har valt att stanna kvar i Sverige under höstlovet, säger Johan Tegel, biträdande informationschef vid hovet till Expressen.

Annons

– Detta rör en privat resa, och jag har därför ingen ytterligare information att lämna.

Blixtbeslutet – hoppar in för kungen

Om inget oväntat inträffar innebär Madeleines inhopp för kungen inget extra arbete då resan sedan länge varit inplanerad. Istället får hon njuta av höstlovet tillsammans med Chris och barnen här hemma i Sverige.

– Resan är nogsamt planerad, vilket innebär att det inte är några uppgifter som statschefen har som kommer att genomföras under den här tiden, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Foto: TT.

Annons