Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleines baby - glädjen är stor i kungariket Sverige

21 feb, 2014, 09:27
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
chris-madeleine-hovet

Kungaparet är mycket glada och sägs nu förbereda sin resa till New York för att hälsa på sitt nyfödda barnbarn.

Madeleines baby kom till världen tidigare än det beräknade födelsedatumet – 25 februari. Stor baby-yra råder i Sverige och det bjuds både på 21 salutskott i Stockholm och en kunglig konselj.

kungen-silvia-ibl

– Kungaparet är i Sverige nu, men vi vet ingenting om kungaparets planer, säger Annika Sönnerberg till Svensk Damtidning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
ibl-new-york

Det är ju inte så svårt att räkna ut att kungaparets sportlov kommer att tillbringas i storstaden New York, där prinsessan Madeleine blivit mamma för första gången.

Victoria-new-york-ao

Det dröjer innan den lilla babyn får se sitt kungarike Sverige. Chris O´Neill och Madeleine stannar kvar i New York och rår om den lilla nykomligen.

Annons

Manhattan-bo

Madeleine flyttade dit 2010 och är numera rotad på Manhattan. Det är där hon valt att leva och Chris arbetar därifrån.

chris-madeleine-hovet

Men vi får säkerligen se bild på parets dotter inom en snar framtid. Det är ännu oklart hur lång flickan är samt vad hon väger. Hovet har heller inte gått ut med något namn.

Born in the USA

Att barnet fötts i USA har ingen större betydelse enligt historikern Dick Harrison:

– Flera av våra kungligheter har fötts utomlands under historiens gång. Det avgörande är i stället var barnet växer upp och vad detta medför. Det finns inga klara regler, men ingår man i successionsordningen måste man kunna tala svenska perfekt.

Annons
obama-reinfeldt-ao

Nu har vi två prinsessor i New York. Statsminister Fredrik Reinfeldt var en av de första att gratulera:

“Mina varmaste gratulationer till prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill som i dag har blivit föräldrar till en liten flicka. Det är en stor dag för Kungahuset och för de nyblivna föräldrarna. Vi är många som i dag gläds med Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill”.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Birgitte Grenfeldt/Kungahuset, Stella Pictures, IBL

 

 

 

 

Annons