Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleines besked om nya jobbet – äntligen berättar hon

04 okt, 2024, 17:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Magnus Lejhall/TT
Nu visar prinsessan äntligen upp sitt nya jobb...
Annons

Som medlem av den svenska kungafamiljen har prinsessan Madeleine ofta haft mycket att göra och många viktiga uppdrag. I februari 2023 fick prinsessan Madeleine ett nytt jobb - hon blev beskyddare av Millesgården på Lidingö öster om Stockholm.

Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Gården är ett konstnärsmuseum och en skulpturpark som var konstnären Carl Milles och hans fru Olga Milles bostad och ateljé under många år.

"Det är så roligt att Prinsessan Madeleine vill bli vår beskyddare. Detta stärker oss i vårt arbete att bevara och utveckla skulpturparken för kommande generationer", skrev Millesgårdens dåvarande museichef och VD till Svensk Dam om prinsessans nya uppdrag.

Prinsessan, som själv studerat konstvetenskap på universitet, var väldigt glad över sitt nya uppdrag.

Annons

”Millesgården är en fridfull plats som jag tycker mycket om att besöka när jag är hemma i Sverige. Bland Carl Milles skulpturer och porlande fontäner finner jag inspiration och glädje”. skrev hon på Instagram när hon blev beskyddare.

När prinsessan fick sitt nya jobb var det svårt för henne att åka till Millesgården - eftersom hon och hennes familj bodde i USA. Men i juli flyttade ju familjen som bekant tillbaka till Sverige och återförenas med både landet och den kungliga familjen.

Visar upp nya jobbet

Nu har Madeleine äntligen tagit tag i sitt nya uppdrag!

I ett inlägg på Instagram visar prinsessan upp ett besök på den vackra Millesgården. På bilderna syns några av Carl Milles mest kända skulpturer, som "Människan och Pegasus" och "Poseidon". "Tack Millesgården för en för ett väldigt intressant och vackert besök" skriver hon.

Thomas Hägg, PR- och kommunikationsansvarig på Millesgården, berättar för Svensk Dam att de blev glada av prinsessans besök under onsdagen.

Annons

– Det var en inofficiellt besök, både för att se vår aktuella utställning och titta runt på Millesgården, men också vår nya VD Sara Källström som tillträde i våras, säger han.

– Nu när hon har flyttat hem har hon lite mer tid för sånt också.

Prinsessan Madeleine och maken Christopher O'Neill var med när riksdagen öppnade tidigare i höst. Pontus Lundahl/TT

Såg hon ut att trivas under sitt besök?

– Absolut! Det är en fantastisk plats så det är lätt att trivas. Det var kul att få visa henne, säger Thomas Hägg.

Prinsessan Madeleine är inte den första kungligheten som satt sin fot på Millesgården. Kronprinsessan Victoria har invigt flera utställningar på museet, bland annat en om sin släkting Marianne Bernadotte och hennes mode 2017.

I slutet av september öppnade utställningen "Wiener Werkstätte" på Millesgården, som pågår till januari nästa år. Kanske ska man göra som prinsessan och besöka den?

Annons