Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine bryter sin föräldraledighet för besök i Gävle

02 feb, 2015, 08:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
madeleine-ste

Gävle står redo för att ta emot sin hertiginna! Vid lunch bryter prinsessan Madeleine sin föräldraledighet för ett halvdagsbesök i Gävleborgs län. Och Svensk Damtidning finns på plats under besöket…

Idag smäller det! Prinsessan Madeleine avbryter sin föräldraledighet för att besöka sitt hertiginnedöme. Med sig har hon maken Chris.

– Det kommer att bli väldigt roligt. Prinsessan är verkligen lätt att ha att göra med. Hon är en väldigt förtjusande och trevlig person, säger besökets värd, landshövding Barbro Holmberg, till Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Klockan 12.00 inleds besöket i Gävle med en lunch med omkring 50 inbjudna gäster.

– Besöket var prinsessans initiativ, vilket känns roligt, berättar Barbro.

Redan i somras satte diskussionerna om besöket igång. Barbro berättar att det finns oerhört mycket som de skulle vilja visa upp, men att de till slut bestämde sig för att besöka två platser där prinsessan inte varit tidigare.

Annons

– Jag tror inte riktigt att kungafamiljen förstår hur viktigt det är för ett län att få ett besök som detta. Det ger stolthet till länet, och stolthet är något väldigt viktigt att få känna, säger Barbro.

Svensk Damtidnings reporter Margareta Gotthardsson är på plats i Gävle och ger er direktrapporter från besöket här på svenskdam.se. Följ även besöket på vår instagram under användarnamnet svenskdamtidning.

Dagens program

12.00 Lunch på Gävle Slott.

14.15 Besök hos Esri Sverige.

15.00 Besök på fritidsgården Helges

Även Chris O’Neill kommer att delta i Gävle står det nu att läsa på hovets hemsida.

Av Margareta Gotthardsson

Foto: Stella Pictures

Annons