Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleines livvakt i chock efter vännens våldsamma död

22 okt, 2024, 17:00
Prinsessan Madeleine
TT
Prinsessan Madeleines livvakt Tom Schuterman kommenterade det chockerande dödsfallet.
Annons

Prinsessan Madeleine och Tom Schuterman känner varandra väldigt väl. Tom var länge betrodd med Madeleines säkerhet – ett hedersuppdrag för inom det specifika skrået. Men Madeleine och Tom kände varandra sedan tidigare. Han har nämligen en bakgrund som vaktchef på Kharma, som var Madeleines stamkrog när hon brukade festa vid Stureplan i Stockholm.

Varit livvakt för Hollywood-kändisar och kungliga vänner

Tom är en mycket meriterad livvakt som arbetat åt celebriteter som Backstreet boys och Ricky Martin. När Ethan Hawke och dottern Maya Hawke kom till Sverige för Stockholms filmfestival ryckte Tom ut och skötte bevakningen. Hans säkerhetsbolag Paratus Security får dessutom fortfarande uppdrag av kungahuset då och då.

Han har även ansvarat för säkerheten när Andrea Brodin gifte sig med Cedric Notz ute på Loviseberg i Solna och kronprinsessan var hedersgäst ihop med prins Daniel. Tom hade även huvudansvaret för säkerheten när välkände finansmannen Tommy Rönngren och hans Åsa gifte sig på Fotografiska i Stockholm. Då säkrade Madeleines tidigare livvakt hela området under en hel dag.

3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i SverigeBrand logo
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige

Prinsessan Madeleines livvakt i sorg

Nu är Tom i sorg. En av hans gamla klienter har mist livet på våldsamt vis – en händelse som resulterat i chockvågor över hela planeten.

Annons

Tom brukade nämligen arbeta för Liam Payne, en av medlemmarna i det ohyggligt populära pojkbandet One Direction. Han dog i förra veckan när han föll från tredje våningen på ett hotell i Buenos Aires, Argentina.

På Facebook har Tom lagt upp en bild på Liam och skrivit en avskedstext.

– Liam Payne, fyra underbara år tillsammans, skriver Tom.

Hjärtskärande orden: "Jag älskar dig"

Liams flickvän Kate Cassidy har också skrivit några vackra avskedsord till den bortgångne.

– Du är mitt allt. Jag vill att du ska veta att jag älskade dig villkorslöst och över allt annat. Jag kommer att fortsätta älska dig i resten av mitt liv. Jag älskar dig, Liam, skriver Kate på Instagram.

En toxikologisk rapport visade att Liam hade kokain, crack, metamfetamin, ketamin och ecstasy i kroppen när han dog.

Annons