Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleines mystiska beslut – vändningen med Chris: ”Helt obegripligt”

25 okt, 2024, 12:00
Prinsessan Madeleine skulle med kungafamiljen till Brasilien – men ändrade sig i sista stund.
Annons

Stora delar av kungafamiljen reser till Brasilien i anslutning till höstlovet. Det blir första gången som drottning Silvia, 80, får visa sina barnbarn det land hon har så stark anknytning till.

Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

Förhoppningen var att hela familjen skulle med. Så var det också planerat, då man skickat in en ansökan om att talman Andreas Norlén skulle vikariera för kungen under tiden utomlands.

Men det ändrades hastigt. Prinsessan Madeleine med familj valde plötsligt att ställa in resan, något som väckt en del frågetecken i den kungliga världen.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill följer inte med resten av kungafamiljen till Brasilien. Pontus Höök / TT

Hovet bekräftar Madeleines beslut

Hovets informationschef Margareta Thorgren vill inte berätta orsaken till Madeleines beslut, men säger att resan är något som prinsessan med familj själva valt att skippa.

– I och med att det är en privat resa så kommenterar vi inte det, men det är ett val prinsessan Madeleine med familj har gjort. Mer kan vi inte säga, eftersom man måste respektera att resan sker under höstlovet och det är privat, säger Margareta Thorgren.

Annons

Johan T Lindwall: ”Något allvarligt”

Att Madeleine med familj plötsligt ställer in en resa som betyder mycket för Silvia, och som det planerats för länge, är något som förvånar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

– Drottningen är 80 år gammal och detta är en resa som det planerats för under en längre tid. Äntligen ska hon få visa upp Brasilien för sina älskade barnbarn, och så ställer prinsessan Madeleine in med kort varsel?

– Allt var ju klart, det hade skickats in en ansökan om att talman Andreas Norlén skulle vikariera för kungen under tiden familjen var på resande fot, men så plötsligt väljer Madeleine med familj att stanna hemma. För mig är det helt obegripligt.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Resan betyder lite extra för drottning Silvia, som för första gången får visa upp Brasilien för sina älskade barnbarn. Magnus Lejhall/TT

Foto: TT

Annons