Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleines panik – åtgärden för att undvika Jonas Bergström i Stockholm

13 okt, 2024, 04:00
Jonas Bergström, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
TT
Prinsessan Madeleine har tvingats till en åtgärd för kunna undvika sin expojkvän Jonas Bergström.
Annons

Prinsessan Madeleine har som oss alla varit med om många motgångar – men i hennes fall är det hyfsat enkelt att peka ut den största. I alla fall om vi pratar om prinsessans liv i offentligheten.

Alla svenskar minns var de var den den där dagen i april 2010, när hovet bekräftade att Madeleines förlovning med Jonas Bergström var bruten.

"De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på varsitt håll", stod det i pressmeddelandet.

3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i SverigeBrand logo
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige

Jonas Bergström svek prinsessan Madeleine

Jonas Bergström, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Jonas miste allt! TT

En norsk kvinna vid namn Tora Uppstrøm Berg hade då trätt fram i norska Se og hör och berättat att hon tillbringat en natt med Jonas på Tott Hotell i Åre.

Annons

– Madeleine förtjänar något bättre, sa norskan till Se og Hør.

Sedan dess har Jonas och Madeleine en spänd relation. De har ingen kontakt och kan som mest tänka sig att hälsa artigt på varandra.

Nu bor de återigen i samma stad, vilket kan innebära trubbel för Madeleine. Hon har dottern Adrienne som ska gå i svensk förskola – men valmöjligheterna är begränsade. I alla fall om Madeleine och maken Chris vill ha in flickan på en förskola på Djurgåden.

– Det finns många riktigt bra förskolor där, men det får inte bli så att Madeleine och Jonas Bergströms barn hamnar i samma förskola. Det är inte en bekväm situation för Madeleine, säger en källa till Aftonbladet.

Allt på grund av kungen

Jonas, som numera är trebarnspappa och lyckligt gift med hustrun Stephanie, bor i en villa på just Djurgården. Han och Stephanie fick huset tack vare Jonas före detta svärfar.

Den kungliga dispositionsrätten ger nämligen Sveriges kung rätt att disponera de kungliga slotten och Kungliga Djurgården i Stockholm (även delar av Gamla stan, Drottningholm, Haga och Ulriksdal). Det innebär att Jonas behövde få kungens godkännande för att få bo på området.

Annons