Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleines svek mot Silvia: "Hon blev väldigt besviken"

25 okt, 2024, 18:00
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine
TT
Drottning Silvia är rejält besviken på prinsessan Madeleine, kan Svensk Dam avslöja.
Annons

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine står varandra extremt nära. Madeleine har en annan, mer förtrolig relation med sin mamma kontra den hon har med pappa kungen. Dessutom beundrar hon Silvias outtröttliga engagemang.

– Min mamma är min hjälte, har Madeleine sagt om Silvia.

Madeleine hoppar av familjeresan • Hisnande prislappen på Victorias exklusiva val • Mette-Marit ställer in allt – 3 kungliga snackisar från vecka 43!Brand logo
Madeleine hoppar av familjeresan • Hisnande prislappen på Victorias exklusiva val • Mette-Marit ställer in allt – 3 kungliga snackisar från vecka 43!

Det är heller ingen slump att Silvia valt just yngsta dottern som arvtagare till hjärteprojektet Childhood Foundation. Men Madeleines senaste tilltag har inte fallit i god jord hos modern.

Så har prinsessan Madeleine svikit drottning Silvia

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine
Silvia önskar att Madeleine tänkte om. TT

Inför höstlovet hade Silvia nämligen stora planer för familjen. Hon ville ta med hela barnskaran, plus barnbarnen och gemålen, till Brasilien. Hennes älskade Brasilien, hennes hem mellan åren 1947 och 1957.

Annons

Tanken var att Madeleine och maken Chris skulle sitta på planet ner till Sydamerika. Talmannen Andreas Norlén stod redo att vikariera som riksföreståndare – när Madeleine plötsligt lämnade återbud.

– I och med att det är en privat resa så kommenterar vi inte det, men det är ett val prinsessan Madeleine med familj har gjort. Mer kan vi inte säga, eftersom man måste respektera att resan sker under höstlovet och det är privat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Vi känner inte till bakgrunden – men vi kan ana oss till resultatet. Silvia hade såklart sett fram emot att ha hela familjen samlad i Brasilien. En flygresa på minst sexton timmar görs inte i en handvändning för en 80-åring.

"Drottning Silvia blev väldigt besviken"

Men det var en uppoffring hon var villig att göra, för att barnbarnen skulle få se bland annat Fazenda Cafezal, kaffeplantaget där Silvias mamma Alice växte upp.

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall intygar att Silvia grämer sig över att Madeleine ställde in.

– Hon blev såklart väldigt besviken. Madeleine och Silvia står varandra nära, hon vill ha dottern vid sin sida. Speciellt vid det här tillfället, när tanken var att hela familjen skulle samlas. Silvia har hunnit bli 80 år, Brasilien är oerhört viktigt för henne, och hon vill dela med sig av det med sin älskade familj, säger Johan.

Annons