Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Madeleines trista besked med Chris – misstankarna stämmer

13 jul, 2024, 05:00
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hade hoppats på mer.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine med familj har lämnat den soldränkta delstaten Florida, rest hem till Sverige och påbörjat ett helt nytt äventyr med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Florida-villan i det välmående området Pinecrest var av den lyxiga sorten. Med sina sex sovrum, åtta badrum, pool och en separat barnflygel kan man inte kalla det annat än för ett skrytbygge.

Men att få huset sålt inför flytten till Sverige visade sig bli en utdragen historia. Madeleine och Chris fick sänka priset flera gånger, något som Svensk Damtidning tidigare rapporterat om.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill hade svårt att sälja huset i Pinecrest, Florida.Pontus Höök / TT

Madeleines trista besked

Prislappen sänktes med flera miljoner, cirka 3,8 miljoner kronor, med ett nytt slutpris på 79,2 miljoner kronor. Men inte heller det priset ville någon köpa huset för.

I början på juli kunde Svensk Damtidning avslöja att Madeleine och Chris äntligen fått huset sålt, men att man då tvingats acceptera ett bud långt under ursprungspriset.

När allt var klappat och klart hade man fått lyxvillan i Pinecrest såld för 69 miljoner kronor, vilket är över tio miljoner kronor mindre än vad man hoppats på.

Annons

Därför hade de svårt att sälja

Journalisten Cecilia Bolter har reflekterat över Madeleines och Chris husförsäljning. Hon tror att svårigheterna med att sälja huset har med just prisläget att göra.

– Många tänker sig billigare hus i Florida, vilket förklarar den höga andelen pensionärer som slår sig ner: Priser och klimat. Det är vanligt att folk vill göra “fastighetsklipp” i Florida; köpa billigt, renovera och sälja dyrare, säger hon till News 55 och fortsätter:

Annons

– Ser man till amerikaners “medianbudget” i pensionsåldern är fastigheter upp till fem miljoner svenska kronor betydligt vanligare.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine har flyttat hem till Sverige.Magnus Lejhall/TT

Foto: TT

Annons