Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

"Magistern" berättar om Daniel som klarar sin prinsskola bra!

18 feb, 2010, 14:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
daniel westling

I smyg har Daniel Westling redan påbörjat sin prinsskola, i ett och ett halvt år ska han drillas. Och han har fått den bäste av alla lärare!

Nu startar livet som prins på allvar för Daniel Westling! Direkt efter nyår inledde Daniel ett introduktionsprogram som syftar till att drilla honom i kunskaper om hovets organisation. Till sin hjälp har han bästa möjliga expertis – vice ceremonimästaren vid hovet, brigadgeneral Jan-Eric Warren.

Och ”eleven” är väldigt ambitiös berättar Jan-Eric för Svensk Damtidning.

– Daniel Westling sparar verkligen ingen möda, berömmer Jan-Eric.

Kunskap om olika ceremonier ska förvärvas, likaså kännedom om det kulturarv som är förknippat med monarkins historia. På programmet står också statskunskap, riksdagens och regeringens arbete, statlig och kommunal förvaltning, svensk historia och kulturliv.

Jan-Eric Warren har en mycket gedigen bakgrund, såväl inom försvaret som vid hovet. Är det någon som kan hovets organisation utan och innan så är det han. Och nu är det dags för Daniel att ta del av Jan-Erics kunskaper.

– Hovet är en stor organisation som Daniel ska lära känna, säger Jan-Eric.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: Charles Hammarsten

Annons