Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Margrethe - drottning och konstnär

27 jul, 2016, 15:45
Av
För två år sedan fick drottning Margrethe en förfrågan från slottskyrkan i Wittenberg. Ville hon göra ett nytt altarförhänge till kyrkan? Det ville hon. Och nu är skapelsen färdig!
Annons

Att danska drottning Margrethe har en konstnärlig ådra det vet vi. Och nu kan hon lägga ännu ett alster till sin digra meritlista. Dronningen har nämligen tillverkat ett altarförhänge, ett så kallat Antependium, till slottskyrkan i Wittenberg.

margrethe-antependium1

Altarförhänget har tagit hundratals timmar att brodera och i höst ska det upp i slottskyrkan. Det var just på denna kyrkas port som Martin Luther spikade upp sina 95 teser i oktober 1517. Den protestantiska kyrkan firar därmed 500 år nästa år – och det ville man nu högtidlighålla med det nya altarförhänget.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
margrethe-antependium-6

Se ett bildspel med fler bilder på drottningens magnifika arbete i bloggen Bakom kulisserna!

Av Camilla Spjuth Palve Foto: IBL

Annons