Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Margrethe och Henrik återförenade för familjens skull

15 dec, 2016, 10:39
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Efter månader av spekulationer ger prins Henrik besked.
Annons

För ett år sedan lät drottning Margrethe, 76, meddela att prins Henrik, 82, drog sig tillbaka från de kungliga plikterna. Han har behållit några uppdrag, men lever i dag ett stillsamt pensionärsliv medan drottning Margrethe representerar på egen hand. Men pensioneringen har varit ifrågasatt och en mängd rykten har cirkulerat. För en tid sedan rapporterade exempelvis norska Se og Hør att drottningen och prinsen inte setts tillsammans sedan augusti. Men nu har de återförenats.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under Luciadagen bjöd nämligen Margrethe och Henrik in till stort Glöggparty i den pampiga Riddarsalen på Amalienborgs slott. Henrik och Margrethe skred in arm i arm tätt följda av kronprins Frederik och prins Joachim med familjer. Det blev ett riktigt “julehygge” med glöggmingel, luciatåg och underhållning av popstjärnan Mø.

Prins Henri hade tagit på sig julslipsen och såg riktigt glad ut över att kunna hälsa alla anställda vid hovet en god jul. Han har ju varit på resande fot under stora delar av året men nu fick han alltså chans att tillbringa lite tid tillsammans med sina stora familj. Ett besked att det trots allt är familjen som betyder allra mest.

Drottning Margrethe Prins Henrik
Drottning Margrethe och prins Henrik höll stort glöggparty på Amalienborg.

Av: Liv Sander.

Foto:  Kongehuset.dk/Keld Navntoft.

Annons