Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Margrethe övergiven av Henrik - sågs senast tillsammans i augusti

06 dec, 2016, 13:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Margrethe och prins Henrik
Vreden växer mot prins Henrik. Vad gör han egentligen?
Annons
Drottning Margrethe och prins Henrik
Drottning Margrethe och prins Henrik under sommarens ferie på Fredensborg.

För ett år sedan gick prins Henrik i pension. Han har dragit ner på takten avsevärt och har tillbringat stora delar av 2016 på resande fot – utan drottning Margrethe.

Inte ens under höstens stora sociala highlight i societetssammanhang – kungajakten i Gribs skov – fanns prinsen vid Hennes Majestäts sida. Det har fått de danska hovexperter att reagera kraftigt.

– Det är högst ovanligt att han inte är med under kungajakten, säger Lars Hovbakke Sørensen till danska Se og Hør.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Experten Sebastian Olden går så långt som att säga att prinsen undviker att synas vid offentliga sammanhang.

– Prins Henrik vill under inga omständigheter stå vid hennes sida i offentligheten, säger han till Se og Hør.

Tidningen har också sammanställt gångerna som prinsen och drottningen setts tillsammans det senaste året och kommit fram till att deras senaste gemensamma framträdande var i augusti. Och inte kan vi förvänta oss att se Henrik under vinterns kommande representationsmiddagar på Christiansborg. Sedan pensioneringen finns det inte längre något tvång att han ska vara med.

Av: Liv Sander.

Bilder: IBL.

Annons