Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Margrethes fina minne från den stora dagen

17 apr, 2015, 11:01
author
Annons
Margrethe-12

Drottning Margrethe II har hyllats i flera dagar med en rad fester, klädutställning, och även jubileumsmynt.

Nu är firandet över och danska drottning Margrethe kan nu vila ut efter den storstilade uppvaktningen. Ett fint minne kommer att bestå också för danskarna som kan ta del av nya mynt.

Med anledning av drottningens 75-årsdag har den danska motsvarigheten till Riksbanken, Nationalbanken, gett ut tre specialmynt, skriver Danmarks Radio.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Margrethe-2

Ett av mynten är ett 500-kronorsmynt i silver och de två övriga är båda 20-kronorsmynt varav det ena är en specialversion och det andra för allmän cirkulation.

Annons
margrethe-12

Drottningen har själv valt porträttet som använts på mynten och som är i trekvartsprofil. Myntens bild av drottningen visar hennes privata sida utan diadem och smycken. Nationalbankens medaljör Henrik Wiberg skapat dem.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Danska Nationalbanken

Annons