Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Margrethes fina ord om Victoria: "Vi hör ihop"

17 feb, 2017, 14:10
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottningen berättar om relationen.
Annons
Victoria-ibl
Kronprins Frederik, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och kronprinsessan Mary under kungens stora 70-årsfirande förra året.

Att Victoria och Daniel står mycket nära danska kronprinsparet vet vi alla. Prinsessan Estelle heter Mary i andranamn efter sin danska gudmor och kronprins Frederik blev i maj en av Oscars fem faddrar.

Nu berättar drottning Margrethe om den speciella relationen mellan kungafamiljerna.

– Kronprinsen är mycket, mycket god vän med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Det samma gäller med hans relation till kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. De träffas ofta, både hemma hos varandra och ute i världen. De är närmare varandra än vad jag var mina kusiner, eftersom de tre tronarvingarna är närmare varandra i ålder, säger hon i en intervju med föreningen Norden som danska Billed-Bladet tagit del av.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Margrethe är sex år äldre än sin svenska kusin kung Carl Gustaf.

– Då var han bara ett litet barn, men nu, när vi är vuxna allihop har vi kommit varandra mycket nära, säger Margrethe i intervjun med Nordens tidning.

Och drottningens relation med norska och svenska kungafamiljen är ett sätt att hålla samman länderna i norden, berättar hon.

– Mitt eget släktskap är en bro i sig själv. De nordiska kungafamiljerna hör ihop. Vi står varandra riktigt nära.

Drottning Margrethe

Foto: Liv Sander.

Foto: IBL.

Annons