Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Marie besökte slumkvarter i Phnom Penh

17 okt, 2012, 10:50
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Som vi berättat tidigare har prinsessan Marie varit i Kambodja för Folkekirkens Nödhjälp – här kommer fler bilder från hennes besök i landet.

Annons

Det var ingen glamour-trip till Asien för danska prinsessan Marie.

Hon slutade sin sista dag i Kambodja för Folkekirkens Nödhjälp med ett besök i ett slumkvarter utanför huvudstaden Phnom Penh, där bristen på förnödenheter gjorde ett mycket starkt intryck.

Omtumlande

Här finns ingen elektricitet, stanken från avfall är påtaglig och avföring från djur och människor finns överallt.

Det var mycket omtumlande för prinsessan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hettan och den utbredda fattigdomen fick henne att stanna upp vid flera tillfällen för att torka svettpärlorna i den fuktiga värmen och för att låta det hon såg sjunka in.

Annons

Mänskliga rättigheter

Marie blev ledsagad genom misären av Madame Kek, som är ordförande för organisationen Lichado. Hon trotsar de svåra villkoren som råder och kämpar för mänskliga rättigheter i Kambodja. Prinsessan Marie reste utan sin familj till Kambodja. Hovdamen Britt Siesbye följde med som sällskap.

Många spännande möten för prinsessan Marie under resan.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All Over Press

Läs även:

Prinsessan Marie har inlett sin resa i Kambodja››

Mary besöker Ryssland››

 

Annons