Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Marie Hellqvist blir mormor igen – därför är hon tyst borta i Älvdalen

08 sep, 2024, 05:00
Marie Hellqvist, prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Marie Hellqvist ska bli mormor för sjunde gången – men borta i Älvdalen är det tyst från prinsessmamman. Här är anledningen.
Annons
EXKLUSIVT! Hör drottning Silvias första ord om farmorslyckanBrand logo
EXKLUSIVT! Hör drottning Silvias första ord om farmorslyckan

Det är en glädjens tid för prinsessan Sofia och prins Carl Philip – i februari blir de föräldrar igen.

Det meddelade hovet under måndagen. Samtidigt fick vi veta vilken glädje det är för hela kungafamiljen:

– Ett sånt här besked är så glädjande. Alla är tacksamma och glada! , sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning då.

Och det finns ju faktiskt en annan sida av släkten, den på Sofias sida, som såklart är precis lika glada. Men den familjen har vi inte hört något ifrån – vilket det finns en helt logisk förklaring bakom.

Därför kommenterar inte Marie babylyckan

Prinsessan Sofia står mycket nära sin ursprungsfamilj som består av mamma Marie, pappa Erik och systrarna Lina och Sara.

Annons

Ja, prinsessan har ju faktiskt deras initialer intatuerade på foten och hon gör ofta den långa resan till Älvdalen för att träffa sin mamma och pappa. Systrarna har hon närmare sig.

Så självklart jublar Marie och Erik nu när de snart ska få ytterligare ett barnbarn, som blir deras sjunde. Utöver sina tre kungliga barnbarn har Lina två döttrar, och Sara har en liten son.

Linas senaste tillskott kom i början av maj, så mellan den lilla flickan och prinsparets barn blir det bara runt tio månader. Och Marie och Erik är förstås lyckliga över att familjen växer.

Men, det är också en lycka som de inte kommenterar utåt. Anledningen? De är helt enkelt inte offentliga personer i den bemärkelsen, och har också visat tydligt att de föredrar att hålla privatlivet just privat.

Marie Hellqvist kramar barnbarnet prins Alexander
Marie Hellqvist med sitt första barnbarn, prins Alexander, som här var 2. Foto: Patrik Österberg/TT

Marie Hellqvist glädje bakom stängda dörrar

Det har blivit tydligt genom åren. Vi ser främst Marie och Erik under stora ceremonier, så som kungliga dop och bröllop. Annars flyger de under radarn.

Makarna har aldrig heller ställt upp en regelrätt intervju, och nu när de ska bli morföräldrar igen ger de sina gratulationer och stöd till Sofia bakom kulisserna.

Däremot vet vi att de kommer vara mycket närvarande i prinsparets nya barns liv, trots avståndet. Marie och Erik har ett dokumenterat nära band till sina barnbarn, och när Sofia och Carl Philip reser i jobb och är i Älvdals-trakterna har de en självklar barnvakt.

Foto: TT

Annons