Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Marie och Erik Hellqvist vägrar prata – situationen med Carl Philip och Sofia

18 aug, 2024, 16:00
Därför vägrar Marie och Erik Hellqvist prata om prinsessan Sofia och prins Carl Philip.
Annons

Prinsessan Sofia växte upp i Älvdalen, långt från det kungliga rampljuset. Barndomen var vanlig och när hon hittade kärleken i prins Carl Philip fick hon anpassa sig till en helt ny vardag.

Marie Hellqvists debut i offentligheten!Brand logo
Marie Hellqvists debut i offentligheten!

För Sofias föräldrar, Marie och Erik Hellqvist, blev det också en viss förändring. Helt plötsligt blev intresset kring Sofias närmaste krets stort och de hamnade i strålkastarljuset.

Samtidigt har de alltid varit väldigt måna om att värna om sitt privatliv. De ställer aldrig upp på intervjuer och vägrar att prata om Sofias kungliga liv med sin älskade Carl Philip.

Annons
Erik och Marie Hellqvist
Erik och Marie Hellqvist brukar ligga lågt och dyker ogärna upp i det kungliga rampljuset. People Picture / SplashNews.com

Marie Hellqvists tystnad

Marie och Erik har alltid kunnat erbjuda en fristad. Här har Sofia, Carl Philip och barnen befunnit sig utan att behöva bekymra sig om att hamna på några bilder.

Det var också där som Sofia och Carl Philip kunde umgås utan nyfikna blickar när relationen tog sin början. Inte ens när Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, som då var hovreporter på Expressen, hörde av sig ville Marie svara på frågor om dotterns nya kärlek.

Annons

”Jag har inga som helst kommentarer till det", var hennes exakta ord, skriver Johan T Lindwall i boken ”Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

Kungen och Silvia ovetandes

Vid tillfället visste inte ens kungen och drottning Silvia om att Carl Philip hittat kärleken i Sofia, berättar Johan T Lindwall.

– Varken kungen eller drottningen hade nämligen en aning om Carl Philips förhållande med Sofia Hellqvist. Det var en nyhet för dem fram till att de läste min artikel i Expressen.

Annons

I dag vet alla hur det slutade. Sofia klev in i den kungliga världen utan att blicka tillbaka och i dag är hon en självklar del av den svenska kungafamiljen.

Men nog är hon stolt över sina föräldrars lojalitet.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofias föräldrar hjälpte till att hålla relationen hemlig. MISC / BACKGRID US / TT

Foto: TT

Annons