Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Maries hjärtefråga tar henne till Färöarna

01 mar, 2016, 12:00
AvJohanna Lejon
I dag tisdag reser danska Marie till Färöarna. Anledningen? Prinsessans kamp för autism.
Annons
Marie

För fyra år sedan började prinsessan Marie av Danmark att engagera sig i autism-frågan.

– Jag har autism i min närmaste familj, därför vet jag hur hårt och hur svårt det kan vara. Det påverkar hela familjen, berättade hon då.

Föreningen Autisme var oerhört glada att prinsessan Marie visade sitt engagemang.

– Det kräver en särskild empati, och det har Marie gått om sa föreningens ordförande Morten Carlsson.

Under åren har Marie gjort allt för att belysa frågan om autism. Hon har gått kurser, hållit föredrag och gjort allt hon kan för att dra uppmärksamhet till funktionsnedsättningen. 2014 avslöjade hon att hennes brorson var drabbad.

– Det är min styvbrors son, min brorson, som det handlar om, slog prinsessan Marie fast i en intervju med danska Billed-Bladet.

Hon fortsatte:

– Det är viktigt att autistiska människor ges en aktiv roll i samhället och personligen kämpar jag för att stigmatiseringen ska få ett slut.

Nu tar hon kampen för diagnosen ett steg vidare och reser till Färöarna ihop med Landsforeningen Autisme, som firar 25-årsjubileum. Marie kommer att stanna på Färöarna till torsdag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons