Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Märkliga bilderna på Haakon – vad är det som har hänt?!

17 okt, 2024, 09:00
Nya bilderna på kronprins Haakon väcker frågor – nu svarar hovet.
Annons

De senaste veckorna har kronprins Haakon inte varit sig lik. Han har nämligen vandrat runt med ett plåster i pannan när han varit ute på uppdrag, något som fått flera att reagera.

Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!Brand logo
Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!

Plåstret har hängt med i närmare tio veckor. Enligt norska Se och Hör observerades det för första gången när Haakon åkte till OS i Paris i somras och sedan dess har han fortsatt att bära det med jämna mellanrum.

Bland annat har plåstret synts under ett kungligt uppdrag i norska Stavanger och även här i veckan, när Haakon besökte Handelshögskolan BI i Nydalen.

Annons
Kronprins Haakon
Kronprins Haakon har haft ett plåster i pannan under flera kungliga uppdrag senaste tiden. Terje Pedersen

Hovets svar efter bilderna

Varför Haakon har ett plåster i pannan är oklart. Det har heller inte varit ett konsekvent användande av förbandet, utan kronprinsen har även synts utan plåster.

Samtidigt har plåstret varit så pass framträdande att norska Se och Hör förtjänstfullt kontaktat hovet, ivriga att få svar på de märkliga bilderna på Haakon.

– Vi har ingen kommentar om det här, men det är helt ofarligt , säger norska hovets kommunikationschef Guri Varpe.

Annons

Kungaexperten pustar ut

Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle är lättad över att det inte verkar vara något allvarligt bakom Haakons plåster.

– Kronprinsen har haft plåster i pannan åtminstone sedan OS i Paris, som var för ett tag sedan. Vi har spekulerat lite i vad det kan vara, och då är det skönt att höra att det är något ofarligt, så man slipper oroa sig, säger hon och fortsätter:

– Erfarenhetsmässigt vet vi att kungahuset tenderar att vara öppna med hälsofrågor, och framför allt av det lite allvarligare slaget.

Kronprins Haakon
Kronprins Haakon med sitt plåster. Terje Pedersen

Foto: TT

Annons