Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Märkliga scenerna i direktsändning – Madeleine och Chris saknas plötsligt helt

10 sep, 2024, 11:57
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill saknades plötsligt under koretegen inför riksmötets öppnande – det här är varför.
Annons

Idag ska riksmötet öppnas, och det hela sker med en högtidlig ceremoni i Riksdagen. Allt sker traditionsenligt i närvaro av kungafamiljen, som inledde tisdagen med en gudstjänst i Storkyrkan.

Men plötsligt saknades prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Det här är varför.

Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!Brand logo
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!

Därför saknas prinsessan Madeleine i koretegen

Ja, efter gudstjänsten i Storkyrkan färdades alla inbjudna till riksplan, för att ta plats i riksdagen där ceremonin ska hållas. Här ska kungen hålla tal, och statsministern ska presentera regeringen.

Annons

Allt sänds direkt av SVT – och när kungaparet och kronprinsessparet strax innan 14:00 färdades in från slottet till Riksdagen i kortege, saknades prinsparet och prinsessparet.

Kungaparet åker kortege
Här rullar kungaparet in till Riksdagen i sjuglasvagnen... Foto: SVT
Kronprinsessparet åker kortege
...och här Victoria och Daniel! Foto: SVT
Annons

Det var alltså bara kungen, drottningen, Victoria och Daniel som anlände i hästvagn, och plötsligt var Madeleine och Chris spårlöst försvunna.

Men alla kan pusta ut – prinsparet och prinsessparet är på plats, men färdades istället dit i anonyma bilar. Ja, de var på plats på Riksdagen redan några minuter innan kortegen – vilket SVT:s kameror fångade.

Foto: SVT
Annons
Foto: SVT

Foto: TT

Annons