Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Märtha Louise klänningsmysterium avslöjat...

13 jun, 2013, 13:58
author
Annons

Det blev italienskt även för Märtha Louise – nu vet vi äntligen vem som designat prinsessans lavendelfärgade galaklänning.

Annons

En glad skara nordiska kungligheter gick gröna mattan fram på Drottningholm under bröllopsfestligheterna.

Ljusblått

Kronprinsessan Mette-Marits ljusblå kreation blev snart föremål för spekulationer om vem som hade designat den – och svaret lät inte vänta på sig – det var förstås Emilio Pucci-designeren Peter Dundas.

Stamkund och vän

Dundas är Mette-Marits absoluta favoritdesigner. Mette-Marit är stamkund och nära vän. Nu avslöjar modehuset Emilio Puccis presskontakt att Dundas även gjort Märtha Louise klänning:

– Vi kan bekräfta att båda klänningarna är specialdesignade av Emilio Pucci, säger Carla Otto i Milano till norska Seoghør.

Den norska tidiningen skriver att det är kronprinsessan Mette-Marit som förmedlat kontakten mellan Peter Dundas och svägerskan.

Annons

– Det är första gången som Märtha visar sig offentligt i ett plagg från det italienska modehuset.

Norsk design

Vi är vanare att se henne i norsk design som under den privata festen på Grand Hotel.

Birkeland bakom klänningen

Då var hon klädd i en ny aftonklänning i mintgrönt från Ingunn Birkeland.

Bott i Oslo

Men även Dundas har norsk bakgrund. Hans pappa är norsk och mamma amerikansk och familjen bodde i Olso fram till Peter var 14 år. Då flyttade familjen Dundas till USA.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sedan 2008 har han varit chefsdesigner för Emilio Pucci och bott i Italien.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, All over press

Annons