Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Märtha Louises hårda krav på Victoria inför bröllopet – skickade brev till Haga

31 aug, 2024, 07:30
Uppmaningen till kronprinsessan Victoria – raka vägen till Haga.
Annons

Under lördagen är det äntligen dags för året stora kungliga snackis – bröllopet mellan prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett.

Den norska prinsessan ska äntligen säga "ja" till sin kärlek, efter tuffa år med vilda skandaler, spridda åsikter och tuffa rubriker.

Nu samlas över 300 gäster i vackra Geiranger för att fira brudparet, däribland vårt egna kronprinsesspar. Men Victoria fick också en skarp uppmaning innan bröllopet.

Se filmen: Här tas norska kungafamiljen emot som rockstjärnor!Brand logo
Se filmen: Här tas norska kungafamiljen emot som rockstjärnor!

Victoria missade Märtha Louises fest

Vigseln äger rum kring lunch under lördagen, men festen kickade igång långt innan.

Redan under torsdagskvällen bjöd brudparet in till Hotel 1904 för ett festmingel, där alla gäster fick chansen att bekanta sig med varandra inför firandet i dagarna tre.

Annons

Det bjöds på en överraskningskonsert, och temat var kaxiga "sexy and cool". Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip lyste dock med sin frånvaro, och syntes inte till på mingelpartyt, utan anlände först dagen därpå.

Under fredagen fortsatte festen, och alla gäster slussades in på båtar som tog dem till bröllopsplatsen Geiranger. Ombord bjöds det på en lättare lunch – och hisnande utsikter över de norska fjordarna.

Durek Verret och Märtha Louise åker båt
Brudparet var på strålande humör när de åkte båt till bröllopsorten. Heiko Junge

På kvällen samlades alla för middag och ännu mer party – men gästerna sparade såklart på krafterna till morgondagen.

Prinsessan Märtha Louise hårda krav på kronprinsessan Victoria

Nu är spänningen total inför bröllopet, och trots att paret sålt bild- och filmrättigheter till Hello! Magazine och Netflix finns ett stort pressuppbåd på plats för att fota bröllopsgästerna.

Då får vi äntligen frossa i vackra kreationer, klädkoden är nämligen balklänning! Men i inbjudan, som också skickats ut till Victoria på Haga, fanns en tydlig uppmaning: vita, helsvarta, helt rosa eller någon form av guldklänning är förbjudet.

Undantag görs såklart inte heller för våra kungligheter, och det återstår att se vad de packat med sig till Norge.

Foto: TT

Annons