Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mary – en kronprinsessa lik snövit

04 nov, 2009, 10:59
AvRed Aktionen
Porslinsmålning och gatufestival, en kreativ dag som avslutades med galant middag och en sagolik prinsessa…
Annons

Danska kungafamiljens resa i Vietnam fortsätter, igår gick det i konstnärligt tecken.

Drottning Margrethe, kronprinsessan Mary och kronprins Frederik tillsammans med Vietnams president Nguyen Minh Triet deltog i öppningsceremonin av ”street art festival”. En festival där över 50 artister från Danmark och Vietnam deltar och presenterar musik, dans och visuell bildkonst i olika former. De stämningsfulla uppträdanden pågick i den berömda parken Hoan Kiem Lake som ligger mitt i Hanoi, och syftet med festivalen är att föra konsten ut på gatorna till folket.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Mary i Vietnam

– Vi räknar med att festivalen ska ta konsten närmare människorna, på denna festival kan du välja att stanna i fem minuter eller att hänga runt i timmar, sa Danmarks kulturminister Carina Christensen.

Annons

Hanois vice ordförande Ngo Thi Thanh Hang sa att festivalen är en symbol för vänskapen mellan de två länderna Danmark och Vietnam.

Mary och Margrethe skojade friskt

Konst i all ära och kronprinsessan Mary fick under dagen tillsammans med svärmor drottning Margrethe testa på porslinsmålning. Drottning Margrethe som har en mycket konstnärlig ådra höll vant i penseln och det syntes att även Mary tyckte att det var riktigt roligt. Mary och Margrethe skojade friskt och hade riktigt trevligt på Phomax/Anna Black Keramikfabrik i Ba Trang.

På kvällen var det dags för ännu en fin middag och denna gång till den Vietnamesiske presidenten och hans frus ära i ”Temple of Literature” i Hanoi. Kronprinsessan Mary var Snövit-lik med sitt svarta hår och vackra vita volangklänning.

Av Anna Frödell

Foto: TT

Annons