Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mary och Frederiks schema avslöjat – det ska de göra i Sverige

28 mar, 2017, 07:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Vi har hela programmet!
Annons

I slutet av maj kommer det danska kronprinsparet till Stockholm för ett officiellt besök.

Nu kan vi berätta hur Mary och Frederik tillsammans med sina svenska värdar Victoria och Daniel kommer att tillbringa tiden på svensk mark.

Kronprinsparet landar på måndagen och är med vid den officiella ceremonin som inleder besöket. Efter en lunch med kronprinsparet och kronprinsessparet närvarande sker så kallade business-to-business-möten och på kvällen hålls sedan en officiell middag med både svenska och danska gäster.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under tisdagens program kommer den danska delegationen att dela upp sig och sannolikt gör även kronprinsparen det. Temat för besöket är Liveable Scandinavia och den grupp som fokuserar mer på hållbar utveckling kommer att besöka Stockholm Vatten och avfall. Just miljö- och vattenfrågor ligger kronprinsessan Victoria närmast hjärtat.

Annons

En annan grupp kommer att besöka Nya Karolinska sjukhuset för att veta mer om välfärdsteknologi, en fråga som prins Daniel visat mycket engagemang i.

Under tisdagen får Frederik och Mary också träffa kungen och drottning Silvia. Enligt hovets officiella kalender kommer de att bjuda in kronprinsparet på lunch på kungliga slottet.

Frederik och Mary är nära vänner till Victoria och Daniel och är bland annat faddrar åt prinsessan Estelle och prins Oscar, men det här är deras första näringslivsframstöt på svensk mark. Med sig har Mary och Frederik en stor delegation danska företagare som hoppas knyta band till svensk näringsliv.

Foto: IBL, Stella Pictures.

Annons