Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mathilde och Philippe välkomnades till Tournai

17 feb, 2012, 08:02
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Det belgiska kronprinsparet Philippe och Mathilde välkomnades häromdagen till Tournai – både unga och gamla hade samlats för att få en skymt av paret.

Annons

Kronprins Philippe och kronprinsessan Mathilde började sitt beskök i Tournai med en titt i Masure Tannery i Estaimbourg.

Barn i knät

Sedan bar det av till ett hjälpcenter – Service dAccueil et dAide Educative SAAE – i Tourelles i Chercq och där fick kronprinsen ett litet barn placerat i knät.

Besökte katedral

Det hela avslutades med en titt på hur restaureringsarbetet fortskrider i Tournais katedral, det är det ni ser på bilden här ovan.

Tvåfärgad kappa

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under dagen i Tournai var kronprinsessan Mathilde klädd i en tvåfärgad kappa, i brunt och rött och över alltihop hade hon slängt en värmande cape, på fötterna ett par knähöga mockastövlar.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mathilde i grönt››

Kunglig samling på slottet i Bryssel››

Mary och Frederik hälsade på hos Mathilde och Philippe››

Annons