Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mathilde på besök i Albanien

31 mar, 2012, 09:45
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Mathilde landade häromdagen på flygplatsen i Tirana. På plats i Albanien ska hon möta sjukvårdspersonal och prata hälsa med representanter för WHO.

Annons

Under första dagen i Albanien mötte den belgiska kronprinsessan Mathilde ministern för hälsovård, Petrit Vasili. Mathilde, som var klädd i en lysande orange dräkt med matchande accessoarer, ska under besöket främst fokusera på hälso – och sjukvårdspersonal.

Bättre förståelse

Mathilde sa bland annat:

– Jag är ivrig att träffa vårdpersonal och lyssna på deras erfarenheter. Jag hoppas få en bättre förståelse för de utmaningar de står inför och hur de kommunicerar med föräldrarna om immunisering.

Besök och möten

Prinsessan Mathilde kommer också besöka ett antal kommunala vårdcentraler i Tirana, hålla ett rundabordssamtal med vårdpersonal samt ha möten med hälso-och sjukvårds beslutsfattare och ledande dignitärer.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Till kvällen hade kronprinsessan Mathilde bytt om till denna läckra klänning.

Kronprinsessan Mathilde hälsar på hos läkare och sjukvårdspersonal.

Av Eveline Eriksson

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Minnesstund för bussoffren under kronprinsparets resa i Vietnam>>

Mathilde besökte köksträdgård och tempel>>

Philippe och Mathilde på skidsemester med barnen>>

Annons