Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mathildes moderesa

27 okt, 2012, 09:14
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Europas moderna prinsessor är vår tids ledande stilikoner – och Mathilde bär ofta ledartröjan. Den färgstarka flamländskan visade upp en hel kavalkad av nya plagg – och avslutade besöket med en skimrande Tusen och en natt-outfit.

Annons

Europas ingifta prinsessor har alla genomgått vissa vedermödor på vägen från “vanlig flicka” till kunglighet. Det är ingen lätt match. Mathilde av Belgien däremot kommer från en familj med gamla anor och är ju som klippt och skuren för Belgiens kronprinsessa.

Anpassat sig

I samma stund som hon sa “oui” till kronprins Philippe den där decemberdagen för tretton år sedan, hade Mathilde också anpassat sig till kronprinsessrollen. Den välutbildade baronessan behövde ju inte ens lära sig ett nytt språk. Med perfekt uttal och artikulation konverserar hon geschwint på Belgiens tre officiella språk. Mathilde har en aristokratisk stil som hon mixar elegant med alerta accessoarer.

Orange

Hon klev av planet i Turkiet i en enkel krämfärgad kjol, orange dräktjacka och skor i ormskinnsmönster. Dag två ömsade hon skinn till en smickrande orange och marinblå klänning och skor i orange.

Annons

Allt är inte svindyrt. Dag tre bar kronprinsessan av Belgien en vit klänning från Zara för 50 euro – ni ser den på bilden här ovan till höger. På kvällen gick hon på konsert i lila kreation med snygga detaljer. Örhängena var riktiga praliner!

Trotsar stillagar

Ofta överraskar Mathilde med oväntade färgkombinationer – hon trotsar alla stillagar och skapar nya. Djärvt och vågat är etiketter hon står för. Med pasteller, skimrande metallictyger och moderna dekorationer är hon den modeprinsessa som lyckas bäst i att hitta en egen personlig stil.

Annons

Med utstrålning och karisma vinner hon terräng i modedjungeln. Hon anpassar också kläderna till det land hon besöker.

Mathilde bryr sig inte om ifall det faller alla i smaken.

Hon gillar ju också att överraska! Besöket fick en praktfull final.

Kronprinsessans ovanliga klänning och guldjacka blev en oväntad avslutning på Mathildes modekavalkad i Turkiet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Annons