Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mette-Marit behöver akut hjälp – mitt under middagen med Victoria

23 okt, 2024, 15:00
Kronprinsessan Mette-Marit fick stora problem under middagen – nu avslöjar vittnet okända händelsen.
Annons

Det tillhör inte vanligheterna, men ibland gläds den kungliga världen av nordisk sammanstrålning. I helgen reste Sveriges kronprinsesspar till Berlin, redo att fira det nordiska ambassadkomplexet 25-årsdag tillsammans med danska kungaparet och norska kronprinsparet.

Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännernaBrand logo
Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännerna

Kungligheterna var långt ifrån de enda gästerna. Under måndagen anordnades en middag där flera kulturprofiler var inbjudna, som exempelvis journalisten och krönikören Asbjørn Svarstad.

Annons

Han har bott i Berlin i 30 år och har levererat nyheter från Tyskland kontinuerligt under den perioden. Han var med både vid firandet på de nordiska ambassaderna, men även vid den officiella middagen på kvällen.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit av Norge närvarar vid firandet av det nordiska ambassadkomplexets 25-årsjubileum i Berlin, Tyskland. Christine Olsson/TT

”Fruktansvärt tråkigt”

För norska Se och Hör berättar han om middagen med kungligheterna, hur kung Frederik höll ett tal på tyska och hur imponerad han blev över danska kunglighetens språkkunskaper.

Middagen i sig var ingen rolig tillställning.

Annons

– Nej, det var som det brukar. Fruktansvärt tråkigt. Men jag hade tur, och fick på ett bord med intressanta människor, så jag hade en trevlig tid, absolut. Jag blev uttryckligen medveten om att jag inte var inbjuden dit som journalist, så jag kunde lägga ner pennan.

Mette-Marit behöver hjälp

Men det fanns andra gäster som uppskattade middagen. Enligt Se och hör var det flera som vittnade om en otroligt god stämning mellan de nordiska kungligheterna och att det bjöds på flera roliga händelser.

Annons

Kronprinsessan Mette-Marit ska bland annat ha glömt sina läsglasögon och kämpat för att läsa menyn. Efter att ha försökt att både kisa och gräva ner näsan i menyn fick hon akut hjälp och kunde låna läsglasögonen från en av sina bordsgrannar.

”Svenska kronprinsessan Victoria ska också ha varit på gott humör, säger personen Se og Hør har pratat med. Hon sägs ha dansat vid bordet och verkligen anammat festligheterna”, skriver tidningen.

Kronprinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit hade glömt läsglasögonen och hade svårt att läsa menyn. dts News Agency Germany/Shutterstock

Foto: TT

Annons