Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mette-Marit bryter tystnaden – första orden om kokainskandalen

10 sep, 2024, 11:42
Kronprinsessan Mette-Marit uttalar sig för första gången om sonen Marius.
Annons
Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!Brand logo
Mette-Marit och Haakon utsatta för fräck bluff – avslöjas i filmen!

Det var den 4 augusti som norska kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Höiby greps i centrala Oslo. Polisen misstänkte 27-åringen för misshandel av en kvinna han haft en relation med, och skadegörelse efter att ha vandaliserat offrets lägenhet.

– Förra helgen hände något som aldrig borde ha hänt. Jag utövade och förstörde föremål i en lägenhet i berusning av alkohol och kokain efter ett gräl, sa Marius själv i ett uttalande.

Marius Borg Höiby
Marius Borg Höiby. Lise Åserud

Mette-Marit uttalar sig

Mette-Marit har valt att inte kommentera misstankarna mot sonen – fram tills nu. I samband med ett besök i Trøndelag och efter en lunch på Årsøya i Selbu svarade de på frågor från pressen.

Annons

– Av respekt för alla inblandade vill jag inte kommentera den saken i nuläget, svarade kronprinsessan Mette-Marit, enligt norska VG.

Haakon: "En allvarlig sak”

Kronprins Haakon har tidigare fått frågor om händelsen, men har likt Mette-Marit valt att inte gå in närmare på misstankarna mot Marius.

– Det är en allvarlig sak, och vi är måna om att alla inblandade får bra hjälp och stöd, att de har bra människor omkring sig, sa han till norsk press.

Kronprinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit. Lise Åserud

Foto: TT

Annons