Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mette-Marits och Haakons bröllopsdag firas - med felaktigt minnesmynt

06 aug, 2011, 09:08
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Den 25:e augusti firar kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon sin 10-åriga bröllopsdag. Detta firas bland annat med ett minnesmynt – men det är bara ett problem….

Den norska tidningen seher.no berättar att det blivit ett pinsamt fel på de 25.000 minnesmynt som tryckts inför firandet av kronprinsessan Mette-Marits och kronprins Haakons 10-åriga bröllopsdag den 25 augusti i Oslo domkyrka. Dit för övrigt även kronprinsessan Victoria och prins Daniel är bjudna, enligt den Kungliga kalendern på hovets hemsida.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Problemet med minnesmynten eller medaljerna är – som ni själva se läsa på bilden intill – att man glömt bindestrecket i kronprinsessans namn. Man kallar henne bara Mette Marit. På myntföretaget är man givetvis väldigt generade över det som hänt, men på hovet säger man till seher.no:

– Det finns väl värre saker än detta.

Något man onekligen kan hålla med om i dessa dagar.

Vill ni beställa en medalj från samlerhuset.no som saluför medaljerna går det bra här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press och faksimil samlerhuset.no

Läs även:

Mette-Marit i tårar under hyllningstal››

Kronprins Haakon och prinsessan Astrid på minnesgudstjänst››

Norska hovet visar nu upp alla kondoleansbrev››

Mette-Marit, Märtha Louise och Haakon visade att kärleken vinner››

Annons