Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Minerna, tårarna, kyssarna – se bästa kungliga bilderna från sportläktaren

05 jul, 2019, 20:00
author
Estelle
Ibland är det roligare att se vad som utspelar sig på läktaren än på själva arenan. Europas kungligheter närvarar ofta på de stora sportevenemangen och hjälper till att heja fram sitt land. Vissa blir alldeles till sig och engagemanget förevigas av blixtsnabba fotografer, som alert tar bild när de minst anar. Låt oss ta en titt på hur det har sett ut genom åren. Varsågoda – njuta av dessa klassiker från vipläktaren!
Annons

Allmän flaggdag i Danmark? Nej, det är bara lilla prinsessan Isabella som viftar fram landslaget på läktaren. Ibland är det lite för långrandigt att sitta flera timmar på en fotbollsmatch. Är man barn och inte så intresserad av vad som händer nere på planen är det bra att ha barnasinne och leklust. Som prinsessan Isabella. Hon blev en älg och visade mamma Mary hur hon kunde stångas.

Det finns oändligt många bilder på när kungligheter följer olika sportevenemang från läktaren.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Isabella

Lustfyllt kan det också vara på läktaren. Här ser vi äkta makarna prins Felix och prinsessan Claire, av Luxemburg, på tennisturnering i Frankrike.

Annons

– Puss på dig min prins!

Prinsessan Claire och Felix bor på ett vinslott i södra Frankrike och har två barn. Den 15 juni 2014 föddes parets dotter prinsessan Amalia och den 28 november 2016 föddes sonen, prins Liam. Kärleken blomstrar och härligt för prinsparet att rå om varandra på tu man hand en stund.

Prins Felix och prinsessan Claire av Luxemburg

Franska Öppna 2019. På centercourt i Paris fanns turturduvorna prins Felix och Claire av Luxemburg.

Juan Carlos

På samma tennisfinal såg vi far och dotter från Madrid. Exkung Juan Carlos och prinsessan Elena applåderade stjärnorna på planen. Spaniens Rafael Nadal tog en poäng mot Österrikes Dominic Thiem i på Roland Garros i Paris 2019.

Annons
Prinsessan Elena

Gruskungen Rafael Nadal blev kvar på tronen – tog tolfte titeln i Franska öppna och gratulerades av exkung Juan Carlos med dotter Elena.

Kungen
Annons

Vi har också valt lite bilder med några år på nacken. Ni minns väl vinter-OS i Salt Lake City 2002? På bilden ovan var det dags för en rafflande ishockeymatch mellan Sverige och Tjeckien. Drottning Silvia och kung Carl Gustaf följde matchen från läktaren tillsammans med kung Harald av Norge. Och det var ett engagerat kungapar får man lov att säga!

Silvia på läktaren och håller för öronen

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia såg på handboll under OS i Sydney 2000. De satt på publikläktaren vid handbollsfinalen mellan Sverige och Ryssland. Drottning Silvia höll för öronen. I bland är det som bekant rejält mycket oväsen även för en person, som är van vid trumpetfanfarer och kanonsalut. Visselpipan “iiiiade” alldeles förskräckligt och för Silvia blev det en hög, gäll ton i öronen. Bäst att skydda sig, tänkte hon och höll helt sonika för sina öron. Inte blev det roligare av att Ryssland vann över Sverige i männens handbollsfinal!

Annons
Prinsessan marie

Prinsessan Marie och prins Joachim på ishockey. De ser en match mellan Sönderjyske och Herning. Glada skratt hördes (och störde?) från prinsparet flera gånger om.

Prins Joachim

Den här bilden är från 2007 när prins Felix var liten och gick på cirkus med pappa prins Joachim i Mögeltönder, där de bodde under tiden som slottsägare till Schackenborgs slott.

Annons
Prins Daniel

Prins Daniel på läktaren inför en fotbollsmatch i allsvenskan mellan Kalmar FF och AIK på Guldfågeln Arena.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i publiken under VM-kvalmatchen 2017  i fotboll mellan Sverige och Italien på Friends arena. Det verkar som om något annat på läktaren var mer intressant än själva matchen nedför.

Annons
Estelle med Victoria

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria tittar på, när prins Daniel deltar i en ishockeymatch vid invigningen av Ockelbos nya kombihall, Ugglebo Arena. Prinsessan Estelle kramar sin mamma och pussar henne på pannan. Gulligt!

Foto TT

Annons