Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Möte i Malmö för kronprinsessan och kungen

05 maj, 2015, 08:47
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-kungen-insta

Kungen och kronprinsessan Victoria besökte Migrationsverket i Malmö under måndagen.

I måndags besökte kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria Migrationsverket i Malmö för att fördjupa sig i asylprocessen och situationen för ensamkommande barn. På bilden ovan ser vi kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf i samtal med Faleh Majed Zinalabdin som kommer från Aleppo i Syrien. Han är utbildad allmänläkare och kom till Sverige via Turkiet och Grekland.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-kungen-hovet

Förmiddagen avslutades med en rundvandring på Asylprövningsenheten där kungen och kronprinsessan Victoria fick chans att samtala med medarbetarna. Som här på bilden ovan med Eszter Partin, beslutsfattare på arbetstillståndsenheten på Migrationsverket i Malmö.

victoria-kungen-2-hovet

De fick också tillfälle att träffa barn från Somalia och Afghanistan som berättade bland annat om förhoppningar om att komma i kontakt med sina familjer och om drömmen om att få en bra utbildning.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Kungahusets Instagram, Kungahuset.se

Annons