Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mysteriet kring Victoria och Daniels beteende – under Märtha Louises kontroversiella fest

29 aug, 2024, 18:45
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Märtha Louise
Gästerna har anlänt till prinsessan Märtha Louises kontroversiella fest – men på bilderna saknas två personer, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Annons
Se magiska bilderna! Här ska Märtha Louise och shaman Durek gifta sigBrand logo
Se magiska bilderna! Här ska Märtha Louise och shaman Durek gifta sig

Bröllopsfestligheterna har dragit igång i Norge. På lördag ska prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett säga "ja" till varandra, men redan nu vankas fest.

Närmare bestämt har paret anordnat en välkomstfest för bröllopsgästerna, där temat inte är så kungligt, de närvarande uppmanas vara "sexy and cool" – som redan skapat mycket rubriker.

Och sedan i tisdags vet vi att kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia ska närvara på själva bröllopet. Men nu, när TT-fotografer och norsk press tagit bilder från gästernas ankomst till kvällens fest, saknas våra svenska kungligheter.

Annons

Frågetecknet kring svenska kungligheterna

Även om vi vet att svenska kronprinsessparet och prinsparet ska bevittna när Durek och Märtha Louise blir man och hustru är inte särskilt mycket mer känt kring deras närvaro under bröllopsfestligheterna.

Nej, detta betonade även hovet när Svensk Damtidning fick bekräftat att den kungliga kvartetten skulle på bröllopet – det är en privat tillställning, och därav är det locket på:

”Vi kan nu bekräfta att Kronprinsessparet och Prinsparet kommer att närvara vid bröllopet. Då det är en privat tillställning har vi ingen ytterligare information att lämna", var hovets informationschef Margareta Thorgrens exakta ord.

Så därav har frågan hängt i luften – kommer Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia delta på alla programpunkter som äger rum under dessa tre dagar?

Kronprinsessan Victoria och Daniel saknas

Nu, när kvällens "sexy and cool"-fest officiellt dragit igång, verkar svaret vara att kungligheterna valt att skippa välkomstfesten, eller gjort en väldigt subtil entré. TT och norsk press har nämligen fångat gästernas entré på Hotel 1904 i Ålesund, där kvällens fest äger rum.

Annons

Här har vi bland andra sett kronprinsessan Mette-Marit och Maud Behn, som ankom tidigare under dagen, gå med glada steg mot festligheterna på hotellet. Men inga av de svenska kungligheterna alltså. Varför de tillsynes valt bort festen är oklart, hovet har som sagt lagt locket på.

Kronprinsessan Mette-Marit går bredvid kronprins Haakon
Här anländer norska kronprinsparet till kvällens fest. Troligtvis sker ett ombyte inne på hotellet. Foto: Frederik Ringnes
Poliser utanför Märtha Louises välkomstfest
Stort pådrag utanför hotellet. Foto: Heiko Junge
Annons

Men kronprinsessparet och prinsparet har mycket annat roligt framför sig. Under fredagen ska gästerna kliva ombord på två snabbgående båtar som ska ta de till Hotell Union i Geiranger där det på kvällen blir salsafest.

Foto: TT

Annons