Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Mystiken kring Victorias tomma schema – förlänger föräldraledigheten

24 jan, 2017, 10:34
author Margareta
Margareta
Kronprinsessans kalender är just nu helt tom.
Annons
kronprinsessan-victoria-ibl

Just nu ekar den kungliga kalendern tom när det gäller de yngre familjemedlemmarna.

Den 30 januari har prins Carl Philip och prinsessan Sofia styrelsemöte för deras egen stiftelse på Kungliga slottet. Utöver det har prinsen tre åtaganden fram till och med den första april då kalendern i skrivande stund slutar, vilket är mycket om vi jämför med hans syskon och fru. Varken kronprinsessan, prins Daniel, prinsessan Sofia eller prinsessan Madeleine är i nuläget inskrivna i den kungliga jobbkalendern över huvud taget. Kanske passar både kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia på att förlänga föräldraledigheten ytterligare tillsammans med sina makar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

kalender
Skärmavbild från den kungliga kalendern.

Men medan den yngre generationen tycks ha tagit ett extra långt vårlov jobbar kungaparet på som vanligt.

Annons

Kungen och drottningen är på båda plats på det kungliga kontoret just nu och kungen kommer under januari och februari att ha avskedsaudienser för flera olika ambassadörer och även närvara under olika event som exempelvis invigning av Kungliga Musikhögskolans nya campus.

Även drottningen arbetar och kommer exempelvis att delta vid stipendieutdelningen av drottning Silvias jubileumsfond för forskning om barn och funktionshinder samt närvara vid utdelning av stipendier i Micael Bindefelds stiftelse till minne av Förintelsen. Tillsammans kommer kungaparet dessutom att vara på plats vid Lunds universitets 350-årsjubileum samt ta emot Kanadas generalguvernör med fru när de besöker Stockholm.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL

Annons