Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Svenska kungafamiljen till storfesten i Norge – Madeleine tackar nej

28 apr, 2017, 09:17
author Margareta
Margareta
Mängder av kungliga gäster kommer.
Annons

Kung Harald och drottning Sonja fyller visserligen inte år på samma dag, men de har ändå bjudit in till en gemensam kanonfest för att fira sina båda 80-årsdagar.

Både den 9 maj och den 10 maj kommer paret att bjuda in till kungliga middagar. Och självklart kommer den svenska kungafamiljen vara på plats. Nu avslöjar hovet de flesta i familjen närvarar vid festen. Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer alla att packa festkläderna och flyga över till Oslo. De enda som kommer missa festen är prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Festligheterna börjar den 9 maj med en stor galamiddag på Det Kongelige Slott och före middagen kommer den norska kungafamiljen och de kungliga gästerna visa sig på slottsbalkongen.

Dagen efter, den 10 maj, väntar en lunch ombord på kungafamiljens lustjakt och senare på kvällen fortsätter festen. Den norska regeringen står då värd för en smokingmiddag på Operan i Oslo. En middag som vår svenska kungafamilj kommer närvara vid.

Foto IBL

Annons