Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Norska kungaexperten: Mette-Marits son riskerar fängelse

07 aug, 2024, 15:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu kan kronprinsessan Mette-Marits son Marius riskera fängelse.
Annons
Kraven på Estelle – det får hon inte göraBrand logo
Kraven på Estelle – det får hon inte göra

Nyheten om att norska kronprinsessan Mette-Marits äldsta son Marius Borg Höiby gripits av polis natten till söndagen slog under tisdagen ned som en bomb.

Marius Borg Höiby gripen av polis

Det hela ska ha startat i en lägenhet på Frogner i centrala Oslo, där en kvinna i 20-årsåldern kastat ut Marius ur lägenheten efter att han, enligt uppgifter till Se & Hör, ska ha attackerat henne både psykiskt och fysiskt.

Lägenheten som det hela utspelade sig i ska också vara förstörd, enligt tidningen.

Kvinna i 20-årsåldern drabbad av hjärnskakning

Kvinnan, som enligt ett pressmeddelande från polisen har en relation till Marius, fördes därefter till sjukhus med hjärnskakning och prinsess-sonen greps på en adress en bit bort kort senare.

Annons

Marius fördes till isoleringscell, där han drogtestades innan han släpptes cirka 30 timmar senare. Nu misstänks han för både "kroppskränkning" och "skadegörelse".

Marius Borg Höiby misstänkt

Nu har Mette-Marits son anlitat stjärnadvokaten Øyvind Bratlien, som förklarar att brottet är det minst allvarliga formen av våld.

– Varken min klient eller jag har fått kännedom om ärendets fullständiga innehåll, och han har inte heller förklarat sig ännu, på min inrådan. Det är därför inte mycket jag kan säga nu.

Mette-Marits son kan riskera fängelse

Nu riskerar Marius fängelse, efter sådana brott enligt norsk lag kan leda till böter eller fängelse med upp till ett år.

Det meddelar Anders Johan Stavseng, reporter på Se och Hör.

Han har även fått det bekräftat från polisdistriktet Oslo att åtalet kan komma att förlängas om det framkommer fler, allvarliga tillstånd i utredningen. Det innebär att straffet kan bli upp till sex års fängelse.

– Ja, åtalspunkterna kan förlängas, säger pressavdelningen vid Oslo polisdistrikt till Se och Hör.

Annons