Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Norska prinsessans tuffa krav på Victoria: "Väldigt upprörd"

13 jul, 2024, 16:00
Albin Bramstedt
Märtha-Louise och kronprinsessan Victoria.
Prinsessan Märtha-Louise kommer ha stora krav.ANDREAS FADUM, Pontus Lundahl/TT
Nu kommer Märtha-Louises starka tankar kring kronprinsessan Victoria ut – kravet är tydligt.
Annons
Stilsäkert – varje gång: Här är Victorias powerkostymer!Brand logo
Stilsäkert – varje gång: Här är Victorias powerkostymer!

Den 31 augusti ska den norska prinsessan Märtha Louise och den kontroversielle shamanen Durek Verrett äntligen gifta sig.

Det är inte många kärleksrelationer inom de nordiska kungafamiljerna som har blivit lika omskrivna. Både Durek och prinsessan är två färgstarka karaktärer och drar ofta mycket uppmärksamhet till sig.

Det har varit mycket prat om deras bröllop – och vilka gäster som ska komma dit. Märtha-Louise stod ju faktiskt på kronprinsessan Victoria och Daniels bröllopslista när det begav sig en gång i tiden. Då ackompanjerad med Herr Ari Behn.

Annons
Märtha-Louise och Ari Behn.
Märtha-Louise och Ari Behn på kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop.Maja Suslin / TT

Men nu har nya riktlinjer kommit ut, gällande Victoria.

"Skulle nog bli väldigt upprörd"

Gästlistan till denna typ av bröllop brukar vara hemlig och det är väldigt svårt att få reda på någon typ av information.

Men det finns såklart experter att fråga. Till Svensk Damtidning berättar Anders Johan Stavseng, kungaexpert på Se og Hør, om Märtha-Louises eventuella krav.

– Gästlistan för Märtha och Dureks bröllop är strikt hemlig, och bevakas som en statshemlighet. Prinsessan Märtha har förvisso bjudit in sina svenska vänner i kungafamiljen. När hon gifte sig förra gången var både Carl Philip, Madeleine och Victoria där, förutom det svenska kungaparet, säger kungaexperten.

Annons
Kungligheter.
Kronprinsessan Victoria står bredvid norska prinsessan Märtha-Louise.Lise Åserud

Vem i den svenska kungafamiljen har hon bäst relation till?

– De senaste åren har prinsessan Märtha haft mest kontakt med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. De har varit på ett antal privata besök hos Mette-Marit och Haakon och i det sammanhanget har Märtha även träffat sina svenska vänner.

Han fortsätter:

– Märtha skulle nog bli väldigt upprörd om de svenska vännerna valde bort bröllopet i Norge. För Durek vore det också ett stort erkännande att våra goda grannar dyker upp på den stora dagen.

Annons

Vill ha sin landsman på plats

Det finns dessutom en amerikansk koppling mellan det svenska och norska hovet. Precis som prinsessan Madeleines man, Chris O'Neill, är Märtha-Louises man Durek från staterna.

– Durek är amerikan, så han kanske kommer att uppskatta om Chris kommer också? avslutar Anders Johan Stavseng.

Det blir intressant att se vilka det är som till slut dyker upp. Men det verkar ju vara viktigt för den norska prinsessan att ha den svenska kungafamiljen på plats under firandet.

Foto: ANDREAS FADUM, Pontus Lundahl/TT, Maja Suslin / TT, Lise Åserud

Annons