Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu är Elizabeth i samma sits som Margrethe

04 maj, 2017, 13:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Händelserna går igen.
Annons

Ensamma majestäter. I sitt nyårstal, år 2015, meddelade drottning Margrethe att prins Henrik skulle gå i pension. Och nu kommer brittiska hovet med ett liknande meddelande, gällande prins Philip. Nu är alltså både Margrethe och Elizabeth ensamma om att styra den skuta som är Danmarks respektive Storbritanniens statskick. Som tur är har de båda personligheter som passar för just detta. Både Margrethe och Elizabeth beskrivs som otroligt starka, plikttrogna med självständiga. Drottningrollen passar dem perfekt – oavsett om deras gemåler är med under de kungliga uppdragen eller ej. Dessutom stöttar Elizabeth Philips pensionering precis som Margrethe gjorde med Henriks. De har även varit noga med att understryka att de är otroligt tacksamma för all hjälp och inspiration som deras makar har gett dem.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det som skiljer prinsarna åt är dock deras ålder. Henrik valde att gå i pension vid 80-årsålder medan prins Philip har fyllt 95. Dessutom valde det brittiska kungahuset att berätta om pensionering flera månader innan den träder i kraft. Det är först till hösten som Philip kommer att sluta representera vid sin hustrus sida. Detta medan Henrik valde att dra sig tillbaka kort efter Margrethes nyårstal.

Foto: Stella Pictures

Annons