Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu är firandet igång! Läs kungens festliga skämt om kronprinsessan

14 jul, 2016, 14:24
AvJohanna Lejon
Kronprinsessans födelsedag är igång!
Annons
VictoriaStella

Exakt klockan 14:10 drog firandet igång, vid Sollidens slott på Öland. Tillsammans kom kungaparet och kronprinsessparet, tillsammans med Oscar och Estelle, ut från den vackra vita byggnaden för att möta alla de tusentals uppvaktande människorna som kommit för att gratulera Victoria på födelsedagen.

Kungen var den första att greppa mikrofonen.

– Simsalabim dyker den kungliga familjen upp. Det är väldigt trevligt att se att så många tagit sig tid att komma hit, sa kungen glatt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungen bad därefter om ursäkt, på ett skämtsamt sätt, att folk hade fått vänta.

– Alla som är småbarnsföräldrar vet att det tar lite tid innan man får ihop alla delar i familjen. Men nu är Victoria här – med hela sin familj. Vi har samlats här för att fira kronprinsessan på sin högtidsdag. Vi vill tacka er alla för att ni kommit hit för att hjälpa mig och min familj att hylla kronprinsessan, sa kungen.

Annons

Han fortsatte:

– Många av er gör säkert som vi i vår familj – vi börjar med att sjunga Ja må hon leva.

Därefter brast kungen ut i sång. Sången följdes av hurra-rop.

– Då är det min tur. Jag vill börja med att tacka för den fina sången. Det är alltid lika roligt att stå här och bli uppvaktad på det här dina sättet. Många av er har varit här förut och jag känner igen många av er. Det är underbart att vara i Sverige och det är underbart att vara på Öland och det är underbart att vara här med er på Solliden. Jag och min familj önskar er en härlig sommar och en fin eftermiddag här tillsammans, sa kronprinsessan Victoria.

Av: Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

 

Annons