Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu bär det av till Finland för kungaparet

02 mar, 2015, 11:31
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-carl-gustaf-ibl

Skid-VM i Falun är över men snart är det dags för nästa resa. För nu bär det av till Finland för kungaparet och Svensk Damtidning kommer följa med dem på resan.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia avlägger ett statsbesök i Finland mellan 3–5 mars, på inbjudan av president Sauli Niinistö. Två statsråd kommer att representera regeringen under resan: utrikesminister Margot Wallström och utbildningsminister Gustav Fridolin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kronman-stella

Kronprinsessan Victoria tillsammans med Gunvor Kronman under Framtidsforum 2014.

Annons

I samband med statsbesöket i Finland har nya bilder tagit på kungaparet, som ni ser i artikeln här. Dessutom har hovet själva intervjuat Gunvor Kronman som är vd för Hanaholmen i Finland för att få vet lite hur det går till att planera ett statsbesök.

– En av de svåraste uppgifterna är att hantera de förväntningar som uppstår i samband med kungliga besök – det är ju inte möjligt för de kungliga att hälsa på och prata med alla som gärna skulle vilja tala med dem.

kungaparet-ibl

Det senaste statsbesöket i Finland ägde rum i augusti 2003 och i april 2012 var president Niinistö i Sverige på statsbesök.

Vi kommer givetvis att bevaka besöket i Finland och har en reporter på plats – så följ med os här på webben under hela resan!!

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL Bildbyrå

Se en gammal film här från Gustaf V som var på statsbesök i Finland 1936

httpv://www.youtube.com/watch?v=FyF_KDRAF5g

Annons