Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu bekräftas misstankarna om Victoria – tecknet fanns där hela tiden

21 sep, 2024, 16:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT, SVT
Alla tecken fanns där redan i början av september...
Annons
Silvias djupa sorg efter dödsfallet i familjen • Drottning Margrethe i otäck fallolycka • Kates nya underbara glädjebesked – 3 kungliga snackisar från vecka 38!Brand logo
Silvias djupa sorg efter dödsfallet i familjen • Drottning Margrethe i otäck fallolycka • Kates nya underbara glädjebesked – 3 kungliga snackisar från vecka 38!

Kronprinsessan Victoria skulle egentligen ha befunnit sig i Belgien på fredagen för att medverka på drottning Silvias svägerska Charlotte Sommerlaths begravning.

Charlotte var gift med Silvias bror Ralf Sommerlath, men gick beklagligt nog bort förra helgen.

Kronprinsessan Victoria sjuk – stannade hemma

På plats var istället Silvia, tillsammans med kungen, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip.

Och Victoria lyste med sin frånvaro. Det skulle visa sig att hon tvingades hon vara kvar på svensk mark. Victoria har nämligen åkt på en förkylning.

– Kronprinsessan är förkyld och av respekt för övriga så valde hon att inte åka till begravningen. Hon är kvar hemma i Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Här tvingas drottning Silvia dölja djupa sorgenBrand logo
Här tvingas drottning Silvia dölja djupa sorgen

Victoria sjuk – tecknet fanns där hela tiden

Beskedet att Victoria är sjuk var faktiskt inte helt oväntat. Redan under riksmötet i början av september fanns det tecken.

Det hela blev tydligt när Victoria och prins Daniel anlände till riksmötet och skulle hälsa på talmannen Andreas Norlén vid ingången.

Då valde Victoria att inte ta honom i hand, utan la istället handen på hjärtat. Till Aftonbladet bekräftade Margareta Thorgren att det var på grund av att Victoria redan då var förkyld och inte ville smitta.

Väldigt smart och snällt av vår kära kronprinsessa!

Annons